Ängamatssoppa

Det här behöver du till 4 pers.

2 msk Mondana Grönsaksfond

3 morötter
25 g smör
3 salladslökar, hackade
1/2 Blomkålshuvud
100 g Sockerärtor
2 msk Vetemjöl

5 dl Vatten
5 dl Mjölk
1 dl Grädde

1 Äggula

Salt

1 dl Hackad Dill


Gör så här

Skala och skiva morötterna. Dela blomkålen i små buketter, skiva löken och dela sockerärterna.

  • Smält smöret i en kastrull rör ut mjölet i smöret tillsätt vatten, mjölk och under vispning tillsätt grönsaksfonden. Låt allt koka upp.

  • Lägg i morötter och blomkål och låt koka ca 5 min. Tillsätt lök och sockerärter och koka 1 min till.

  • Blanda äggula och grädde och rör ner det och dillen i soppan. Låt inte soppan koka mer..

Servera soppan med en bit gott bröd och en god ost.

Föregående
Föregående

Kräftskiva

Nästa
Nästa

Svampsoppa med smak av Karljohan