Den enkla vägen till godare mat

Hela idén bakom Mondana är enkel: rena naturliga smaker som förenklar matlagningen och förkortar tiden det tar att laga en god måltid. Våra buljonger, såser och fonder finns för dig som älskar mat och smaken av riktiga råvaror. Allt är kokat från grunden och vi tillverkar bara det vi själva vill använda i köket. Fokus ligger på stora naturliga smaker utan konstgjorda tillsatser, med låg salthalt och lång hållbarhet. Flaskorna behöver inte ens stå kallt, de kan förvaras där de gör bäst nytta: framme vid spisen. 

Ett land i framkant

Efter att ha bott utomlands i många år är det härligt att komma hem och konstatera att Sverige har blivit ett land att räkna med när det kommer till mat och mattrender. Vi har fina råvaror, den ekologiska vågen tycks ha kommit för att stanna och de sociala medierna sjuder av matbilder, recept, tips och erfarenheter. Kort sagt: svenskarna är hungrigare än någonsin på att laga god mat. Och då behövs bra redskap.

Men …

Utbudet av buljonger, fonder och såser ute i butikshyllorna gör ingen människa glad. Här har inte utvecklingen hängt med. När Råd & Rön för några år sedan gjorde en test på buljongtärningar i blev slutsatsen ”Vi har inte utnämnt någon buljong till Bäst i test, eftersom vi över huvud taget inte anser att det är en bra produkt.” Du kan läsa hela testen här.

Nu tar vi tillbaka måltiden dit
den hör hemma: Hemma!

Vi tycker det är dags för en liten matrevolution. Bort med allt skräp, onyttiga tillsatser, salter och konstgjorda essenser. Vi vill ge svenskarna tillgång till naturliga, nyttiga, goda smaker, enkla att använda och prisvärda. Vi vill att matlagningen blir lättsam och kul, så att du, din familj och dina vänner får mer tid tillsammans.

“Vi vill ta fram Mästerkocken i dig, helt enkelt och helt naturligt.”

Pennie Porseland och Stefan Hassnert

Visionärer och grundare till Mondana

 
Pennie sajt.jpg
Stefan sajt.jpg