Mondanas hummerrisotto
Det här behöver du till 4 pers.
1 kuvert Mondana Hummer
12 råa jätteräkor
2 dl ris
(arborio eller carnaroliris passar båda utmärkt)
1 schalottenlök
5 dl vatten
1 dl vitt vin
50 gr smör
75 g riven parmesan
Gör så här
Finhacka löken och fräs i smör i en kastrull.
Tillsätt riset och låt fräsa med så det blir glansigt.
Tillsätt 1 dl vitvin och låt koka in.
Under tiden koka upp 5 dl vatten och blanda i ett kuvert Mondana Hummer.
Späd risotton med buljongen under ca 20 minuter (riset ska ha kvar en liten kärna).
I med en rejäl klick smör och rikligt med riven parmigiano reggiano.
Risotton skall bli mjuk och krämig (lite lös).
Dela räkorna på mitten och smörfräs dem snabbt (1 min.)
Blanda i räkorna i risotton och servera direkt.
Servera och njut!