Mondanas gratinerade hummer
Det här behöver du till 2 pers.
1/2 kuvert Mondana Hummer
1 hummer
1 schalottenlök
50 g champinjoner
3 dl grädde
0,5 dl vitt vin
2 äggulor
75 g riven parmesan
1/2 dl finhackad dill
Gör så här
Finhacka schalottenlökarna och champinjonerna och fräs upp med en klick smör i en kastrull.
Koka upp grädden och tillsätt 1/2 kuvert Mondana Hummer.
Häll över hummergrädden i kastrullen med lökblandningen och tillsätt den finhackadade dillen.
Dela hummern på mitten och ta bort magsäcken, ta ur stjärten och dela i bitar och lägg tillbaka i skalet. Knäck klorna. Lägg hummern i en ugnsform och fördela hummergrädden jämt över humrarna. Gratinera i ugnen i 10 min eller tills de fått fin färg.
Servera och njut!